Japan in Stijl
9-daagse Rondreis- Japan
- Cultuur
- Architectuur
- Geschiedenis
- Musea
- Rondreis
- met partner
- vrienden
- +8
U brengt eerst een bezoek aan het beroemde Nijo-jo kasteel, dat in 1603 als residentie gebouwd werd door Ieyasu, de eerste shogun van de Tokugawa-dynastie. Zeer bijzonder aan het Nijo-jo kasteel zijn de details van het hoofdgebouw. U staat versteld van de geheime kamers, waar de samoerai de bezoekers kon bespieden. Daarnaast zijn veel gangen met 'nachtegaal vloeren' die kraken, zodat binnensluipende ninja's niet onopgemerkt bleven.
De volgende tempel die u bezoekt is de Ryoan-ji. Deze tempel is van groot belang voor de Rinzai, een zen-sekte. De tempel, uit 1473, is wereldberoemd om zijn rotstuin. Deze tuin, aan drie zijden omringd door een muur, bestaat uit vijftien stenen van verschillende grootte die in een zee van geharkt wit grind staan. Natuurliefhebber of niet; u zult beslist genieten van deze uitzonderlijke tuin met zijn diverse bomen, een enorme houten gong, een stenen put, een lieflijke vijver en de schaduwrijke prielen.
Vervolgens bezoekt u Kinkaku-ji, dat is de Japanse naam van de Gouden Tempel. Niets is prachtiger dan de aanblik van deze tempel wanneer hij weerspiegelt in de vijver die ervoor ligt. Ashikaga Yishimitsu, een belangrijke Japanse leiden, kocht het gebouw van een edelman en liet het verbouwen tot dit juweel. Hij wenste dat na zijn dood zijn woning als tempel zou dienen. De Gouden Tempel overleefde de Onin-oorlog, maar werd in 1950 in brand gestoken door een gestoorde monnik. In 1955 is de tempel volledig gerenoveerd.
In de middag woont u een theeceremonie bij. Een Maiko, Geisha in opleiding, serveert thee voor u in een lokaal huis in Gion. Elke beweging en zelfs de kleuren van het servies en de zoetigheden hebben een betekenis en functie. Hierbij wordt maar weinig aan het toeval overgelaten. De Maiko toont u de theeceremonie een geeft uitleg over het eeuwenoude gebruik. Buitenlanders vinden de Japanse thee vaak behoorlijk bitter, maar het heel gezond en wordt altijd aangeboden met traditionele Japanse zoetigheden. Naast alle plechtigheden is er ook tijd om te praten over de geschiedenis van de Geisha en over het leven vandaag de dag in Kyoto.