De Andes op haar mooist
22-daagse Rondreis- Bolivia
- Argentinië
- Chili
- Natuur
- Cultuur
- Earth
- Nationale Parken
- Architectuur
- Ecolodges
- Culinair
- Rondreis
- met partner
- met gezin (kinderen >12 jaar)
- +13
Reisverhaal
In 2018 hebben Meike en ik onze eerste rondreis via Karin van Thika Travel geboekt. Een prachtige culinaire rondreis in Zuid-Amerika, met veel lekker eten en heerlijke wijn. Hieronder een sfeerimpressie van onze onvergetelijke reis.
Sfeervol Buenos Aires
We begonnen in Buenos Aires, waar we de diverse wijken hebben gezien met ieder een eigen karakter, zoals La Boca, San Telmo en Recoleta. We zijn ’s avonds naar Bar Sur als een van de oudste Tangobars geweest. We hebben fantastisch gegeten en heerlijke wijnen gedronken in het stijlvolle restaurant Elena, in het Four Seasons Hotel.
Mooie landschappen en wijnen
Vervolgens hebben we een binnenlandse vlucht genomen naar Salta, in het Noorden van Argentinië. Met een 4WD hebben we een prachtige rondreis gemaakt in de bijzondere omgeving met prachtige bergen, vele enorm hoge cactussen, heerlijke lokale Torrentes (witte) wijn, met als een van de hoogtepunten de Seven Colors Hill, vlak onder Bolivia.
Thika Travel had het prachtige boutique hotel El Cortijo in Cachi aangeboden, een klein gezellig plaatsje, met een barretje met uitkijk op het prachtige kerkje, waar we heerlijk in de zon met een wijntje empanadas hebben gegeten.
In Cafayate hebben we in de wijnbodega Piatelli een geweldige lunch gehad op een prachtig terras met fraai uitzicht.
Romantiek in Chili
Vervolgens met een luxe bus door het Andesgebergte naar het Noorden van Chili, langs de zoutvlakten naar de Atacama woestijn. Het voordeel is dat je daar alles zelf makkelijk kan rijden en dan de indrukwekkende vulkanen, meren en geisers kan zien.
Daarna weer een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chili, en direct aansluitend naar het Paaseiland, als absolute nummer 1 op de bucketlist. Daar heb ik Meike, als toenmalige vriendin, ten huwelijk gevraagd en 3 dagen lang de grote Moai beelden bewonderd, gezellig gedronken en gegeten aan de haven, en ook nog gezwommen in de Stille Oceaan.
Terug naar Santiago de Chili hebben we een erg leuke fietstocht gemaakt. Dit was heel bijzonder, omdat de gids ons veel minder bekende maar des te interessantere locaties liet bekijken. Daardoor kregen we een goed beeld van deze stad. Als liefhebbers van lekker eten hebben we bij het sterrenrestaurant Borago gegeten waar ze uitsluitend van lokale ingrediënten gebruik maken.
Meer wijn, rood deze keer
Daarna weer met de luxe bus over de Andes terug naar Argentinië, ditmaal naar Mendoza, het rode wijngebied van Argentinië. Daar hebben we op het landgoed van Salentein, van de Nederlandse familie Pon, in de prachtige tuin gezeten en heerlijk gegeten, en vanzelfsprekend ook veel Malbec’s gedronken.
Thika Travel had ons het super romantische en stijlvolle Finca Adalgisa in Mendoza aangeboden, midden in de wijngaard, met een gezellige wijnbar, waar je voor het diner hun eigen wijn en lekkere hapjes bij de open haard kon nuttigen.
Terug en tot ziens
Vanuit Mendoza hebben we een binnenlandse vlucht genomen naar Buenos Aires, en aangezien we 3 uur moesten wachten op het vliegveld, hebben we bij aankomst op het vliegveld onze koffers snel ingecheckt, om vervolgens snel een taxi te nemen naar het centrum. Daar hebben we na precies 3 weken wederom bij Elena gegeten, en na een wederom fantastische lunch zijn we op tijd weer naar het vliegveld gebracht door de taxi, voor de terugreis naar Schiphol…
Het was een prachtige, uitstekend door Karin van Thika Travel verzorgde, en heel afwisselende reis, die we dan ook aan natuur-, cultuur- en culinaire genieters enorm zouden aanraden!